BEKA - Ipari kenés

BEKA - Ipari kenés

Egyvezetékes rendszerek, többvezetékes rendszerek, progresszív rendszerek, kétvezetékes rendszerek, olajkeringető rendszerek, fogaskerékszivattyúk, olaj/levegő rendszerek.

Egyvezetékes rendszerek

    Az egyvezetékes rendszerek lényege, hogy egy fővezetékkel rendelkezik. Az egyvezetékes központi kenésnél időszakos nyomással adagolják a kenőanyagot a kenőanyag-elosztón keresztül a felhasználási helyekre. Az eltérő gépfajták hozzájuk illesztett központi szerelvényeket igényelnek. Kenőanyag lehet olaj vagy NLGI000-0 osztályú folyékony zsír, esetenként NLGI 2 keménységű.
    Kicsi és közepes méretű gépek, gépcsoportok és berendezések kenési helyeinek ellátására alkalmazzák, mint például szerszámgépek, megmunkáló központok, szövőgépek, textilipari gépek, nyomdagépek.
Az egyvezetékes rendszer felépítését a 2. ábra mutatja.

 

alt

2. ábra Egyvezetékes kenőrendszer

 

alt

alt

Egyvezetékes kenőrendszer elemei

 

Többvezetékes rendszerek


    A többvezetékes rendszereknél több fővezeték található, ez a rendszer volt a progresszív kenőrendszer elődje, 1927 óta még napjainkban is sok helyen alkalmazzák, mivel olcsóbb mint a progresszív rendszer. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a legmodernebb felépítésű olaj- és zsirzószivattyúk is ráépíthetőek erre a rendszerre. A BEKA többvezetékes rendszerei minden teljesítményosztály és meghajtási mód számára kínál megoldást.
Kenőanyagként olaj, folyékony zsír NLGI000,00 és zsír NLGI3-ig is felhasználható a rendszerekben.
Csekély számú kenési hellyel rendelkező kisebb gépekhez és gépcsoportokhoz alkalmazható, mint például kompresszorok, vákuumszivattyúk, sütödei berendezések, láncok, sajtolók, stancoló gépek, kenése. A többvezetékes rendszer általános felépítését a 3. ábra mutatja.

 

alt

3. ábra Többvezetékes kenőrendszer

 

alt

Többvezetékes egységek

 

alt

 

 

Progresszív és kétvezetékes rendszerek

    A kétvezetékes rendszerek a klasszikus megoldást jelentik a nagy berendezések kenéséhez, míg a progresszív elosztók a modern központi kenőberendezések alapvető elemei, mivel egy betáplálással több kenési helyet képesek ellátni. A kényszervezérlésű adagolódugattyúk az elosztó funkció egyszerű ellenőrzését teszik lehetővé. BEKA minden alkalmazási területhez szállít progresszív elosztókat. Kenőanyag, olaj vagy NLGI2/ NLGI3 kenőanyagokhoz.

Alkalmazási terület: Progresszív rendszerek- gépek, gépcsoportok és berendezések számára, amelyeknél a kenési helyeket csoportba lehet foglalni, mint például sajtolók stancológépek, daruk. Az 4. ábra egy általános kétvezetékes rendszer jelképes rajzát mutatja, míg az 5. ábra a progresszív rendszerfelépítés általános elrendezése.

 

alt

4. ábra Kétvezetékes kenőrendszer

 

alt

 

alt

5. ábra Progresszív kenőrendszer

 

alt

 

Olajkeringető rendszerek

Ásványi és szintetikus olajokhoz egyaránt.
Kicsi és nagy térfogatáramú rendszerek, egy vagy többkörös szivattyúkkal, szűrőkkel, szükség esetén hűtéssel, fűtéssel, nyomás és térfogatáram mérőkkel szükség szerint a legmodernebb érintő képernyős kijelzővel. 6.ábra Olajkeringető rendszer

alt

6.ábra Olajkeringető rendszer

 

alt

 

alt

                                  Olajcirkulációs rendszerek elemei

 

Alkatrész

Alkatrész kereskedelem

Eredeti gyári alkatrészek kereskedelme

 

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
 
© 2010 SUTEC Hungária Kft. Készítette: Parola Kft.