Élelmiszergyártás
Számos élelmiszer- és italgyártó cégnek folyamatos, 24 órás termelést kell fenntartania a versenyképesség megőrzése érdekében. Nyilvánvaló, hogy a karbantartó csapatnak ebben a helyzetben sok feladattal kell megbirkóznia. Az üzemelési leállások rendkívül költségesek lehetnek ebben az időérzékeny iparágban: a megbízhatóság létfontosságú. A karbantartási leállások, a kritikus meghibásodások és a szennyeződési problémák komoly fenyegetést jelentenek az hatékony termelésre.
A csapágyak, valamint a kapcsolódó komponensek, mint a perselyek és a láncok, elengedhetetlen elemek az élelmiszer- és italipari berendezésekben. Ezeknek a komponenseknek a kézi kenése nemcsak kockázatos, hanem időigényes is. Idő, amely alatt a berendezéseknek működniük kellene. Végül is minden a nyereségességről szól. A Groeneveld-BEKA automata kenőrendszerei bizonyítottan meghosszabbítják a komponensek élettartamát a kézi kenéssel szemben, csökkentve ezzel a komponenscsere költségeit, a leállási időt, valamint javítva a hatékonyságot és a biztonságot.
Egyedi kenéspont ellátás: Vannak olyan alkalmazások, ahol csak egyes kenőpontokat kell ellátni. Ilyen esetekre a FoodLine a BEKALUB segítségével kínál egyszerű és költséghatékony megoldást. A BEKALUB egy autonóm, elemmel működtetett, önállóan működő és újratölthető kenőrendszer, amely különösen kiemelt kenőpontokat lát el kenőanyaggal külső áramellátás vagy vezérlés nélkül.
Megoldások önálló gépekhez: Nem mindig szükséges egy teljes töltő- vagy csomagolósor felszerelése "nagy" központi kenőrendszerrel. Különösen utólagos felszerelés esetén gyakran csak egyes gépeket szeretnének ellátni. A BEKA itt széleskörű programot kínál különböző kenési koncepciókban, mint például bevezető-, többvezetékes- vagy progresszív rendszerek. Az optimális rendszer kiválasztása az adott körülményektől (kenőpontok száma, ellenőrizhetőség, térbeli kiterjedés stb.) függ, és egyedileg kerül megtervezésre. Hatékony módja a kopás és a költségek csökkentésének.
Kétvezetékes rendszerek: A hálózatos megoldás: A zavartalan működés biztosítása érdekében ajánlott számos egyedi gépet egy hálózatba integrálni. A BEKA FoodLine kétvezetékes technológiájával ez hosszú távolságokon is problémamentesen megvalósítható. A kétvezetékes rendszer csak egy szivattyúval látja el az összes kenőpontot a töltő- és csomagolósorokon. A csatlakoztatott kenőpontok számára gyakorlatilag nincs korlát.
Szakaszos kenés: A FoodLine szekcionális rendszere az önálló megoldások és a hálózati előnyeit ötvözi. Szinte korlátlan bővíthetőséggel és minden egyes kenőpont ellenőrizhetőségével tűnik ki. A BEKA szekcionális rendszere lehetővé teszi egy teljes üzem, beleértve a perifériás részeket, mint például ládaszállítás és üresedény-kezelő berendezések, hálózatba integrálását. A rendszert vagy egy meglévő PLC, vagy egy modern BUS technológiával és BDE csatlakozással rendelkező FoodLine vezérlő vezérli.